Att göra sin egen mandelmassa är varken svårt eller tidskrävande - dessutom blir den väldigt god.
Tid: 20 minuter
Portioner: ca. 325 g mandelmassa
Ingredienser:
175 g sötmandel
2 st bittermandlar
20 g äggvita
110 g florsocker
45 g strösocker
1-2 tsk vatten
Gör såhär:
- Skålla och skala sötmandeln.
- Mal söt- och bittermandeln i mandelkvarn. Lägg i en skål.
- Tillsätt äggvitan och sikta ner sockret.
- Rör ihop och späd med vatten.
- Knåda till en jämn och formbar deg.
Servering: Mandelmassan kan användas till mycket; i bakverk, som dekorationer doppade i choklad eller ätas bara som den är.
Tips! Färga mandelmassan med några droppas hushållsfärg!
Om du använder oskållade mandlar får du en grövre mandelmassa.
Förvaring: Förvara mandelmassan väl inplastad i kylskåp där den håller minst en vecka.
Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte mycket om den. Jag använde mandelmassan i mazariner som hela familjen tyckte mycket om.
Tips! Färga mandelmassan med några droppas hushållsfärg!
Om du använder oskållade mandlar får du en grövre mandelmassa.
Förvaring: Förvara mandelmassan väl inplastad i kylskåp där den håller minst en vecka.
Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte mycket om den. Jag använde mandelmassan i mazariner som hela familjen tyckte mycket om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar