söndag 9 november 2014

Mandelmassa


Att göra sin egen mandelmassa är varken svårt eller tidskrävande - dessutom blir den väldigt god.

Tid: 20 minuter
Portioner: ca. 325 g mandelmassa

Ingredienser:
175 g sötmandel
2 st bittermandlar
20 g äggvita
110 g florsocker
45 g strösocker
1-2 tsk vatten

Gör såhär:
  1. Skålla och skala sötmandeln.
  2. Mal söt- och bittermandeln i mandelkvarn. Lägg i en skål.
  3. Tillsätt äggvitan och sikta ner sockret.
  4. Rör ihop och späd med vatten.
  5. Knåda till en jämn och formbar deg.
Servering: Mandelmassan kan användas till mycket; i bakverk, som dekorationer doppade i choklad eller ätas bara som den är.

Tips! Färga mandelmassan med några droppas hushållsfärg!

Om du använder oskållade mandlar får du en grövre mandelmassa.

Förvaring: Förvara mandelmassan väl inplastad i kylskåp där den håller minst en vecka.

Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte mycket om den. Jag använde mandelmassan i mazariner som hela familjen tyckte mycket om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar