När jag var yngre var skolans ost- och skinksås en av mina favoriträtter. På efterfrågan av min lillasyster har jag satt ihop det här receptet för att efterlikna den - och det är riktigt likt!
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
200 g rökt skinka (på bit)
50 g smör
4 msk vetemjöl
6 dl (mellan)mjölk
½ dl grädde
80 g dl riven cheddarost (Kvibille)
3-4 krm salt
Vitpeppar
Lökpulver
Salt
Gör såhär:
Salt
Gör såhär:
- Strimla skinkan.
- Hetta upp en kastrull och klicka i smöret. Värm tills smöret börjar bubbla.
- Tillsätt mjölet under vispning.
- Ta kastrullen från plattan och tillsätt lite av mjölken under vispning.
- Sätt tillbaka kastrullen på plattan och vispa ner resten av mjölken och grädden.
- Låt blandningen koka upp under ständig vispning då det lätta fastnar i botten.
- Rör ner skinkan och osten.
- Krydda och salta.
- Låt såsen småputtra tills den tjocknat till önskad konsistens.
Servering: Servera ost- och skinksåsen med nykokt pasta (gärna Fusilli) och en grönsallad.
Tips! Har man inte lökpulver kan det bytas ut mot finriven gul lök.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och min lillasyster smakade och tyckte mycket om det. Min lillasyster tyckte det var riktigt likt skolans!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar