Mazarinmassa är den mandelblandning som man fyller mazariner men också många andra bakverk med. Gjort på hemmagjord mandelmassa blir den extra god.
Tid: rumstemperering + 5 minuter
Portioner: 15-18 st mazariner
Ingredienser:
150 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg
Gör såhär:
- Skär smöret i centimeterstora kuber och låt stå framme så att det blir riktigt rumstempererat. Riv eller smula ner mandelmassan i en skål och låt den bli rumstempererad. Låt även äggen stå framme och bli rumstempererade.
- Blanda smör och mandelmassa med vinge eller med elvisp med degkrokar.
- Tillsätt äggen och arbeta ihop till en jämn smet.
- Fyll mördegsformar till 3/4 eller använd mazarinmassan till något annat.
Servering: Mazarinmassan kan användas som fyllning i både mazariner och toscabitar.
Tips! När man gör en mazarinmassa är det viktigt att alla ingredienser är rumstempererade då den annars riskerar att skära sig.
Förvaring: Mazarinmassan bör användas direkt.
Omdömen: Jag använde den här mazarinmassan i mazariner som fick uttalandet att de var de godaste min mazarin-älskande mamma ätit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar