Fattiga riddare är bröd doppade i pannkakssmet och som sedan steks i pannkakslagg. Helt enkelt en lite matigare pannkaka. Receptet är min mammas.
Tid: 30 minuter
Port: 5-6 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
Salt
15 skivor ljust rostbröd (t.ex. Pågen Roast'n toast havssalt)
Smör eller margarin till stekning
Strösocker
Gör såhär:
- Vispa sönder äggen.
- Tillsätt halva mängden mjölk och hela mängden mjöl.
- Vispa klumpfritt med ballongvisp.
- Vispa ner resten av mjölken, socker och salt.
- Låt eventuellt smeten svälla i 30 minuter.
- Lägg ner två skivor bröd åt gången i smeten. Se till att de får smet på båda sidor och låt ligga och dra åt sig i någon minut.
- Hetta upp ett pannkakslagg (gärna med högre kanter) med en klick smör.
- Stek bröden gyllene på båda sidor.
- Strö över socker och servera.
Servering: Servera direkt med socker och ev. jordgubbssylt.
Tips! Det här är en bra måltid när man har torrt bröd hemma.
Till de som inte tycker om fattiga riddare kan man steka vanliga pannkakor av smeten.
Förvaring: De fattiga riddarna bör ätas direkt.
Omdömen: Min lillasyster och pappa tycker om dessa medan jag och mamma är mer tveksamma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar