När man köper en färdigkokt julskinka eller om man kokar den själv, så finns det alltid skinkspad. Det här spadet har i flera generationer tagits tillvara, en tradition som vi minns vid jul. Skinkspadet kokas upp och i skinkspadet doppas bröd.
Tid: 10 minuter
Ingredienser:
Skinkspad från kokt skinka
Vatten
Bröd, gärna hembakad limpa
Gör så här:
- Häll skinkspadet i en kastrull.
- Späd med vatten till lagom sälta.
- Koka upp skinkspadet under lock, sänk sedan värmen.
- Doppa ner en brödskiva åt gången med hålslev för att lättare få upp brödet.
- Servera direkt.
Servering: Servera direkt, gärna allt eftersom en brödskiva doppats.
Tips! Vi använder alltid Bertas Limpa till dopp i grytan.
Förvaring: Det doppade brödet bör ätas direkt, annars blir det alldeles mosigt och faller sönder.
Omdömen: Pappa tycker mycket om dopp i grytan.
Förvaring: Det doppade brödet bör ätas direkt, annars blir det alldeles mosigt och faller sönder.
Omdömen: Pappa tycker mycket om dopp i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar