När klassen sålde hembakat på julmarknad bakade min vän Sofie den här ljuvliga fudgen. Marshallows ger en god seg konsistens till fudgen.
Tid: 30 minuter
Portioner: ca. 40 st bitar
Ingredienser:
1½ dl kondenserad mjölk (sötad)
3 dl rörströsocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
½ tsk salt
300 g mjölkchoklad
2½ minimarshmallows
1 dl brända mandlar
1 dl pecannötter
Gör så här:
- Klä en form (15x20 cm) med bakplåtspapper.
- Hacka choklad, mandlar och pecannötter ganska grovt.
- Blanda kondenserad mjölk, socker, sirap, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.
- Koka på svag värme i ca. 5 minuter tills allt blandats och fått lite färg.
- Stäng av värmen på plattan och rör genast ner chokladen och minimarshmallows. Rör tills chokladen smält och marshallowsen löst sig helt.
- Blanda ner de hackade nötterna.
- Häll smeten i formen och låt stelna något på en sval plats.
- Skär i bitar.
Servering: Servera skurna i bitar som godis.
Tips! Har man inte brända mandlar kan man använda naturella sötmandlar.
Förvaring: Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk där den håller minst en vecka.
Omdömen: Jag, mamma och min lillasyster har smakar och vi tyckte alla om den. Jag älskar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar