söndag 21 december 2014

Fudge med pecannötter och brända mandlar


När klassen sålde hembakat på julmarknad bakade min vän Sofie den här ljuvliga fudgen. Marshallows ger en god seg konsistens till fudgen.

Tid: 30 minuter
Portioner: ca. 40 st bitar

Ingredienser:
1½ dl  kondenserad mjölk (sötad)
3 dl rörströsocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
½ tsk salt
300 g mjölkchoklad
2½ minimarshmallows
1 dl brända mandlar
1 dl pecannötter

Gör så här:
  1. Klä en form (15x20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Hacka choklad, mandlar och pecannötter ganska grovt.
  3. Blanda kondenserad mjölk, socker, sirap, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.
  4. Koka på svag värme i ca. 5 minuter tills allt blandats och fått lite färg.
  5. Stäng av värmen på plattan och rör genast ner chokladen och minimarshmallows. Rör tills chokladen smält och marshallowsen löst sig helt.
  6. Blanda ner de hackade nötterna.
  7. Häll smeten i formen och låt stelna något på en sval plats.
  8. Skär i bitar.
Servering: Servera skurna i bitar som godis.

Tips! Har man inte brända mandlar kan man använda naturella sötmandlar.

Förvaring: Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk där den håller minst en vecka.

Omdömen: Jag, mamma och min lillasyster har smakar och vi tyckte alla om den. Jag älskar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar