Dekorerade ägghalvor är väldigt gott till inlagd sill. De här ägghalvorna är dekorerade med bl.a. kallrökt lax.
Tid: 20 minuter
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
0,75 dl majonnäs
Kallrökt lax
Dill (finhackad)
Gör så här:
- Koka äggen hårdkokta i ca. 10 minuter.
- Häll av det varma vattnet och ersätt med kallt vatten. Låt stå tills äggen svalnat.
- Skala äggen och dela på mitten.
- Klicka över majonnäsen på ägghalvorna.
- Lägg på en bit lax på varje och strö över dill.
Servering: Servera direkt till inlagd sill.
Tips: Vill man ha en mindre fet variant kan man späda majonnäsen med lite crème fraiche.
Förvaring: De kokta äggen kan förberedas och förvaras oskalade i kylskåp. Resten bör göras direkt innan servering.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker om dessa även om de med räkor är godare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar