Griljerad skinka är en viktig del i julbordet och kan göras på många olika sätt. Den här brukar min mamma alltid göra.
Tid: 20 minuter + tid att svalna
Ingredienser:
Färdigkokt skinka
1 st ägg
2 msk senap
Ströbröd
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader C.
- Skär bort överflödigt fett på skinkan.
- Knäck ägget i en skål och slå sönder med en gaffel. Blanda ner senap. blanda i senap.
- Pensla skinkan med äggblandningen runtom.
- Strö över ströbröd runt hela skinkan.
- Ställ ett ugnsgaller på en långpanna och ställ skinkan på gallret. Långpannan tar då upp allt fett som droppar ner under griljeringen.
- Griljera skinkan mitt i ugnen 10-15 minuter tills skinkan fått en fin färg.
- Låt skinkan kallna snabbt, t.ex. genom att ställa ut skinkan i snön.
Servering: Skiva tunt och servera som pålägg eller som en del av julbordet, gärna med senap till.
Tips! Har man en liten skinka räcker det med 1 äggula och 1 msk senap.
Förvaring: Förvara skinkan i kylskåp där den håller 1-2 veckor.
Omdömen: Alla i familjen tycker om den här griljeringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar