När man gör pepparkakshus är det här sockerlimmet bra för att få det att hålla ihop.
Tid: 30 minuter
Port: Räcker till ett litet pepparkakshus
Ingredienser:
100 g strösocker
30 g glykos
eller 30 g honung
40 g vatten
Gör såhär:
- Olja en plåt.
- Koka socker, glykos och vatten till 155 grader. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
- Slå över den varma sockerblandningen på plåten.
- Låt stelna.
- Bryt loss delar och smält lite i taget i stekpanna.
- Doppa de bitar du ska limma direkt i stekpannan - akta det är varmt!
- Sätt ihop delarna och låt stelna.
Tips! Sockerlimmet kan också användas som glas i fönster på pepparkakshuset. Häll lite av det smälta limmet direkt i fönstergluggen och låt stelna.
Förvaring: Sockerlimmet kan innan det värmts upp, förvaras i rummstemperatur 2-3 dagar.
Omdömen: Ett bra sockerlimmen som stelnar fort vilket gör det lätt att arbeta med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar