tisdag 9 december 2014

Sockerlim



När man gör pepparkakshus är det här sockerlimmet bra för att få det att hålla ihop.

Tid: 30 minuter
Port: Räcker till ett litet pepparkakshus

Ingredienser:
100 g strösocker
30 g glykos
eller 30 g honung
40 g vatten

Gör såhär:
  1. Olja en plåt.
  2. Koka socker, glykos och vatten till 155 grader. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
  3. Slå över den varma sockerblandningen på plåten.
  4. Låt stelna.
  5. Bryt loss delar och smält lite i taget i stekpanna.
  6. Doppa de bitar du ska limma direkt i stekpannan - akta det är varmt!
  7. Sätt ihop delarna och låt stelna.
Tips! Sockerlimmet kan också användas som glas i fönster på pepparkakshuset. Häll lite av det smälta limmet direkt i fönstergluggen och låt stelna.

Förvaring: Sockerlimmet kan innan det värmts upp, förvaras i rummstemperatur 2-3 dagar.

Omdömen: Ett bra sockerlimmen som stelnar fort vilket gör det lätt att arbeta med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar