Den här ugnsomeletten gör min mormor varje år till jul. Då är den täckt med kantarellstuvning och runt om ligger stekta prinskorvar som morfar och skurit som grisfötter.
Tid: 45 minuter
Port: 4 portioner
Ingredienser:
6 st ägg
9 dl röd mjölk
6 tsk vetemjöl
1,5 tsk salt
Vitpeppar
Smör eller margarin till formen
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 225 grader C.
- Koka upp mjölken och låt svalna.
- Vispa kraftigt sönder äggen och vispa ner mjölet.
- Vispa/rör försiktigt ner mjölken, salt och peppar
- Smörj en stor ugnsform (32x24) med smör.
- Laga omeletten mitt i ugnen i ca. 30 minuter eller tills den är stabil. Tänk på att omeletten fortsätter att tillagas även efter att den är urtagen ur ugnen.
Servering: Servera till julbordet eller med en stor grönsallad.
Tips! För en ännu lite lyxigare omelett kan man spetsa med lite grädde.
Förvaring: Omeletten är godast direkt från ugnen men rester kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar.
Omdömen: Jag ÄLSKAR den här omeletten som mormor gör till jul. Mamma och pappa tycker också om den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar