måndag 15 december 2014

Ugnsomelett


Den här ugnsomeletten gör min mormor varje år till jul. Då är den täckt med kantarellstuvning och runt om ligger stekta prinskorvar som morfar och skurit som grisfötter.

Tid: 45 minuter
Port: 4 portioner

Ingredienser:
6 st ägg
9 dl röd mjölk
6 tsk vetemjöl
1,5 tsk salt
Vitpeppar

Smör eller margarin till formen

Gör såhär:
  1. Sätt på ugnen på 225 grader C.
  2. Koka upp mjölken och låt svalna.
  3. Vispa kraftigt sönder äggen och vispa ner mjölet.
  4. Vispa/rör försiktigt ner mjölken, salt och peppar
  5. Smörj en stor ugnsform (32x24) med smör.
  6. Laga omeletten mitt i ugnen i ca. 30 minuter eller tills den är stabil. Tänk på att omeletten fortsätter att tillagas även efter att den är urtagen ur ugnen.
Servering: Servera till julbordet eller med en stor grönsallad.

Tips! För en ännu lite lyxigare omelett kan man spetsa med lite grädde.

Förvaring: Omeletten är godast direkt från ugnen men rester kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar.

Omdömen: Jag ÄLSKAR den här omeletten som mormor gör till jul. Mamma och pappa tycker också om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar