Hemmagjord smörkola som smälter i munnen - sugen än? Det här grundreceptet är ljuvligt som det är men kan också varieras i det oändliga - tillsätt det i slutet i stället för vaniljpulver. Receptet har jag komponerat ihop själv.
Tid: 40 minuter
Portioner: 80 st kolor
Ingredienser:
100 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
2 krm äkta vaniljpulver
Gör såhär:
- Smält smöret i en stor, tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt vispgrädde, sirap och socker.
- Koka upp och låt småkoka på låg temperatur till 130 grader C för en mjuk kola. Tillsätt vaniljpulver mot slutet. Rör då och då. Det tar ca. 30 minuter.
- Klä en form (20x30 cm) med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen.
- Låt smeten stelna en stund tills den går att skära i bitar.
- Skär kolan i bitar och slå ev. in i smörpapper.
Tips! Inslagen kola är en perfekt present!
Strö över lite flingsalt - kombinationen av salt och sött är oemotståndlig!
Förvaring: Förvara kolan i rumstemperatur, gärna inslagen.
Omdömen: Alla tyckte mycket om kolan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar