Fina ägghalvor är vad jag kallar de här ägghalvorna som hos oss äts till påsk, midsommar och till jul. De här med räkor är min favorit.
Tid: 20 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser:
3 st ägg
0,75 dl majonnäs
Räkor
Dill (finhackad)
Gör så här:
- Koka äggen hårdkokta i ca. 10 minuter.
- Häll av det varma vattnet från kastrullen och ersätt med kallt vatten. Låt stå tills äggen svalnat.
- Skala äggen och dela varje ägg på mitten.
- Fördela majonnäsen på ägghalvorna.
- Lägg på så mycket räkor som fastnar på varje ägghalva. Strö över finhackad dill.
Servering: Servera till inlagd sill som förrätt till påsk, midsommar och jul.
Tips! För en inte lika fet variant kan majonnäsen spädas med crème fraiche.
Förvaring: De kokta äggen kan förberedas några timmar innan, oskalade. Men äggen bör inte dekoreras förrän precis innan servering.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om dessa ägghalvor, speciellt då de är med räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar