De här currymarinerade kycklingfiléerna är god både att grilla och att steka i grillpanna. Extra gott blir det med en currysås och kokt ris till. Receptet är ett eget ihopkok.
Tid: 45 minuter varav 30 minuter marinering
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
2 tsk curry
1 tsk torkad koriander
eller 1 msk färsk koriander
zest från 1/2 lime
eller 1 msk färsk koriander
zest från 1/2 lime
2 msk honung
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 st utbankade kycklingfiléer (à ca. 125 g)
matfett till stekning
Gör såhär:
4 st utbankade kycklingfiléer (à ca. 125 g)
matfett till stekning
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser förutom kycklingen och matfettet.
- Gnid in kycklingen i marinaden och låt marinera i rumstemperatur i minst 30 minuter.
- Hetta upp en grill- eller stekpanna med lite matfett.
- Stek kycklingfiléerna först på högre temperatur så att de får en fin stekyta eller stekränder om du använder grillpanna.
- Stek kycklingfiléerna på medeltemperatur 3-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
Servering: Serveras med nykokt ris, currysås och en grönsallad.
Tips! Om du inte hittar färdigutbankad kycklingfilé i butik går det lika bra att banka ut kycklingfiléerna lite lätt med kötthammare.
Om honungen är trögflytande kan du värma den några sekunder i micron så blir den mer lätthanterlig.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: En rätt som alla tyckte mycket om!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar