Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 30 st tryfflar
Ingredienser:
1 sats tryffelsmet
Mörk choklad
Flingsalt
Gör såhär:
- Gör tryffelsmeten enligt grundreceptet.
- Rulla smeten till fina tryfflar.
- Rulla tryfflarna i kakao.
- Finhacka chokladen.
- Smält hälften av chokladen över vattenbad.
- Tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält.
- Doppa en i taget av tryfflarna i chokladen.
- Toppa tryfflarna med flingsalt.
- Ställ in tryfflarna i kylen tills chokladen stelnat.
- Ta fram en halvtimme innan servering.
Servering: Serveras rumstempererade.
Tips! Låt inte tryffelsmeten stelna för mycket - tryfflarna ska vara mjuka och lena i konsistensen.
Förvaring: Förvaras i kylskåp i minst en vecka.
Omdömen: En av favoriterna av tryfflar som alla tyckte om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar