Nigiri-sushi är den kanske vanligaste sushisorten i Sverige. Här är den med den klassiska laxen.
Tid: 50 minuter
Portioner: 4 portioner (32-40 bitar)
Ingredienser:
250 g sushiris
4 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk salt
400 g kallrökt lax
1 st noriark
Gör såhär:
- Koka och förbered sushiriset enligt instruktionerna här.
- Forma avlånga nigiri-sushi av riset.
- Skär laxen i passande strimlor.
- Skär noriarken med en vass kniv i 1 cm breda strimlor.
- Montera ihop nigiri-sushin enligt följande; lägg en bit lax på den avlånga risbollen och bind en strimla nori runt sushin. Fäst med vatten.
- Låt sushin stå en liten stund i kylskåp innan servering.
Servering: Servera sushin med japansk soya och wasabi.
Tips! Använd våta händer när du formar nigiri-sushin - då klibbar det inte lika mycket.
Förvaring: Sushin kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: En favorit av sushisorterna som jag, mamma och pappa tyckte om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar