Den här grekiska salladen är ett enkelt sätt att äta både vegetarisk och gott. Serverat med olivciabatta kan det bli en riktigt festlig måltid.
Tid: 15 minuter
Portioner: 3-4 portioner om det serveras till bröd
Ingredienser:
65 g Mâchesallad (finns att köpa i påse)
1/2 rödlök
300 g färska tomater (gärna svenska)
180 g gurka
1/2 dl svarta oliver, gärna kärnfria
150 g fetaost
Olivolja extra vergine
Flingsalt
Nymalen svartpeppar (från pepparkvarn)
Gör såhär:
- Skölj salladen.
- Skala och dela löken på mitten. Skär i 0,5-1 cm tjocka skivor.
- Skölj tomaterna och skär i stora klyftor eller i halvor (om de är små).
- Skölj gurkan och skär i bitar.
- Häll alla ingredienser i en serveringsskål.
- Häll av vätskan från oliverna och tillsätt i salladen.
- Skär fetaosten i kuber. Tillsätt den i salladen och rör om väl.
- Ringla över olivolja, strö över flingsalt och svartpeppar. Rör om så att allt fördelas jämnt.
Servering: Servera med bröd, t.ex. olivciabatta.
Tips! Om du inte hittar mâchesallad går det bra att byta ut mot annan grövre mörkgrön sallad.
Förvaring: Som alla sallader är den godast att äta direkt men kan förvaras i kylskåp. Hållbarhet 2-3 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker att det är en god matsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar