Den här currysåsen är god till kyckling, både stekt kyckling med ris och som dressing i en kycklingsallad.
Tid: 10-15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser:
ev. sky från stekt kyckling
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 msk vetemjöl
2 tsk kokosmjölk
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 lime (zest och saft)
1 dl vispgrädde
0,5 lime (zest och saft)
1,5 tsk curry
1 tsk torkad koriander
eller 1 msk hackad färsk koriander
½ tsk honung
Cayennepeppar
Salt
Gör såhär:
1 tsk torkad koriander
eller 1 msk hackad färsk koriander
½ tsk honung
Cayennepeppar
Salt
Gör såhär:
- Hetta upp en kastrull med ev. steksky från kycklingen och tillsätt smöret.
- Värm smöret tills det börjar bubbla.
- Tillsätt vetemjölet under vispning.
- Dra kastrullen från plattan och tillsätt kokosmjölken under kraftig vispning.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Fortsätt vispa och tillsätt resten av vätskan.
- Rör ner zest och saft från 0,5 lime, curry och koriander.
- Låt såsen koka upp och sedan puttra under lock i ca. 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och curry.
Servering: Serveras som tillbehör till kycklingrätter.
Tips! Tillsätt mer mjöl om såsen är för tunn och mer vätska om den är för tjock.
Förvaring: Förvaras i kylskåp och värms upp vid användning. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om såsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar