tisdag 9 september 2014

Currysås


Den här currysåsen är god till kyckling, både stekt kyckling med ris och som dressing i en kycklingsallad.

Tid: 10-15 minuter
Portioner: 4

Ingredienser:
ev. sky från stekt kyckling
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 tsk kokosmjölk
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 lime (zest och saft)
1,5 tsk curry
1 tsk torkad koriander
eller 1 msk hackad färsk koriander
½ tsk honung
Cayennepeppar
Salt

Gör såhär:
  1. Hetta upp en kastrull med ev. steksky från kycklingen och tillsätt smöret.
  2. Värm smöret tills det börjar bubbla.
  3. Tillsätt vetemjölet under vispning.
  4. Dra kastrullen från plattan och tillsätt kokosmjölken under kraftig vispning.
  5. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Fortsätt vispa och tillsätt resten av vätskan.
  6. Rör ner zest och saft från 0,5 lime, curry och koriander.
  7. Låt såsen koka upp och sedan puttra under lock i ca. 10 minuter.
  8. Smaka av med salt, peppar och curry.
Servering: Serveras som tillbehör till kycklingrätter.

Tips! Tillsätt mer mjöl om såsen är för tunn och mer vätska om den är för tjock.

Förvaring: Förvaras i kylskåp och värms upp vid användning. Hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: Alla tycker om såsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar