Tryfflar kan smaksättas på flera olika sätt och de här tryfflarna med citronsmak har en fräsch ton.
Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 30 st tryfflar
Ingredienser:
1 sats tryffelsmet
6 st citroner (zesten)
Gör såhär:
- Riv zesten (det gula skalet - inte det vita) av citronerna. Låt gärna zesten torka i rumstemperatur i några timmar.
- Gör tryffelsmeten enligt grundreceptet.
- Forma smeten till runda tryfflar.
- Rulla tryfflarna i citronzesten.
- Rulla tryfflarna i kakao.
- Ställ tryfflarna i kylskåp och ta fram en halvtimme innan servering.
Servering: Serveras rumstempererade.
Tips! För en ännu tydligare citronsmak kan man ha i några droppar citronsaft i smeten.
Förvaring: Förvaras i kylskåp. Hållbarhet: minst en vecka.
Omdömen: En smak som faller vissa bättre i smaken än andra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar