Den här dippen är god till mycket, som dipp till chips och grönsaksstavar eller som sås till kött- och fiskrätter.
Tid: 5 minuter + 30 minuter i kylskåp
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl gräddfil
1/2 liten gul lök
1 msk hackad dill
1,5 tsk hackad gräslök
1 tsk hackad persilja
0,5 tsk salt
1 krm strösocker
Malen svartpeppar
Några droppar olivolja (extra vergine)
Gör såhär:
- Häll upp gräddfil i en skål.
- Skala och riv gullöken. Blanda ner i gräddfilen.
- Skölj och hacka dill, gräslök och persilja. Tillsätt i gräddfilen.
- Tillsätt salt och strösocker. Rör om.
- Smaka av med svartpeppar och några droppar olivolja.
- Plasta in och låt stå i kylskåp i minst 20 minuter.
Servering: Ät som dipp med chips, gurkstavar, morotsstavar och blomkålsbuketter eller som sås till kött- och fiskrätter.
Tips! Grönsaksstavar med dipp är ett gott och nyttigt fredagsmys!
Förvaring: Förvaras i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: En populär dipp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar