Tamagoyakin på bilden är lite för mörk - den ska helst vara blek. |
Tid: 5-10 min + 15 min i kylen
Portioner: 8 bitar
Ingredienser:
4 st ägg
2 msk strösocker
2 tsk japansk soya
1 tsk tsk mirin
2 krm salt
Rapsolja (eller annat matfett) till stekning
Gör såhär:
- Knäck i äggen i en skål och vispa sönder dem.
- Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop.
- Hetta upp en stekpanna (jag använde ett pannkakslagg) på medelvärme.
- Pensla pannan med rapsolja, se till att det täcker ordentligt.
- Häll i lite av smeten och vänd runt pannan lite så att smeten täcker hela pannan. Omeletten ska bara vara någon millimeter tjock.
- När omeletten stelnat lite - precis så att den går att rulla - rullar du omeletten över pannan till en rulle. Det gör inget om det inte ser ut som en rulle - vi ska upprepa proceduren flera gånger.
- Häll i lite mer smet. När smeten precis stelnat rullar du den rullen du redan har med smeten till andra sidan pannan.
- Upprepa tills smeten är slut.
- Lägg den varma rullen på en sushimatta och rulla ihop.
- Öppna sushimattan och lägg din tamagoyaki i kylen att svalna i 15 minuter.
- Skär tamagoyakin i åtta bitar (à 2 cm).
Servering: Servera som den är eller använd den som tillbehör/fyllning i andra sorters sushi.
Tips! Omeletten ska fortfarande vara ganska lös när den rullas - den kommer att tillagas under tiden.
Hållbarhet: Tamagoyakin är godast relativt nygjord men kan förvaras i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte riktigt mycket om tamagoyakin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar