Tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 2 portioner (3-4 rullar)
Ingredienser:
250 g sushiris
4 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk salt
1/4 sats tempurasmet
60 g stora räkor
1 st avokado
6-8 msk majonnäs (2 msk/rulle)
Utrustning som är bra att ha:
Sushimatta
Gör såhär:
60 g surimi (crabsticks)
3-4 noriark
Sesamfrön
Utrustning som är bra att ha:
Sushimatta
Gör såhär:
- Koka och förbered riset enligt instruktionerna här.
- Gör tempurasmet och fritera räkorna enligt receptet här.
- Skala och skär avokadon i strimlor.
- Slå in sushimattan i plastfolie.
- Använd våta händer för att fördela en del av riset över 2/3 av mattan (i storleken av ett noriark), med sidan utan ris bort från dig. Riset ska vara relativt jämnt utspritt i en ca. 1 cm tjockt lager.
- Bre ett lager majonnäs längs mitten av riset.
- Lägg ett noriark på riset med den glansiga sidan nedåt.
- Lägg de friterade räkorna, avokado och crabsticks på en lång rad i mitten av arket.
- Rulla ihop rullen - börja från dig och rulla bortåt. Tryck till under tiden så att den blir tätt packad (det gör inget om ris åker ut från sidorna).
- Förslut rullen med lite kallt vatten.
- Rulla rullen i sesamfrön.
- Upprepa samma procedur tills ingredienserna är slut.
- Låt rullarna stå i kylen i en kvart.
- Skär sedan varje rulle i åtta bitar (à 2 cm).
Servering: Servera med wasabi och japansk soya.
Tips! Använd en vass och lätt blött kniv när du skär rullarna.
Var noga med att riset täcker överallt och att lagret med ris inte är för tjockt (då går det sönder).
Förvaring: Sushin kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: En favorit av sushi-varianterna som alla utom min lillasyster tyckte om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar