lördag 6 september 2014

Viltbiffar



De här viltbiffarna gjorda på nötkött får en smak av vilt av krossade enbär och timjan. Serverat med en gräddsås med lingon blir det riktigt gott!

Tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
450 g nötfärs
2 msk riven gul lök
5 st torkade enbär
2 tsk hackad timjan (gärna färsk)
1 st ägg
1 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Rapsolja till stekning

Gör såhär:
  1. Skala och riv löken.
  2. Krossa enbären i en mortel.
  3. Skölj och hacka timjan fint.
  4. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke men en trägaffel.
  5. Forma till 8 små biffar på fuktig skärbräda.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja.
  7. Stek biffarna på medelhög värme tills de fått stekyta i ca. 5 minuter. Vänd och stek dem färdiga på andra sidan (ca. 3-5 minuter). Biffarna ska vara genomstekta och ha en fin stekyta.
  8. Spara ev. stekskyn och använd som grund till en tillhörande gräddsås.
Blanda ihop alla ingredienser med en trägaffel.

Servering: Servera med gräddsås med lingon, kokt potatis och en grönsallad.

Tips! Att skölja skärbrädan innan man formar biffarna gör att de inte fastnar lika lätt.

Förvaring: Rester håller sig i kylskåp 3-4 dagar.

Omdömen: Alla tyckte det var JÄTTEGOTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar