De här viltbiffarna gjorda på nötkött får en smak av vilt av krossade enbär och timjan. Serverat med en gräddsås med lingon blir det riktigt gott!
Tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
450 g nötfärs
2 msk riven gul lök
5 st torkade enbär
2 tsk hackad timjan (gärna färsk)
1 st ägg
1 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Rapsolja till stekning
Gör såhär:
- Skala och riv löken.
- Krossa enbären i en mortel.
- Skölj och hacka timjan fint.
- Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke men en trägaffel.
- Forma till 8 små biffar på fuktig skärbräda.
- Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja.
- Stek biffarna på medelhög värme tills de fått stekyta i ca. 5 minuter. Vänd och stek dem färdiga på andra sidan (ca. 3-5 minuter). Biffarna ska vara genomstekta och ha en fin stekyta.
- Spara ev. stekskyn och använd som grund till en tillhörande gräddsås.
Blanda ihop alla ingredienser med en trägaffel. |
Servering: Servera med gräddsås med lingon, kokt potatis och en grönsallad.
Tips! Att skölja skärbrädan innan man formar biffarna gör att de inte fastnar lika lätt.
Förvaring: Rester håller sig i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tyckte det var JÄTTEGOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar