Nigiri-sushi är den kanske vanligaste sushisorten i Sverige. Här är den ovanligt vis med stekt kyckling.
Tid: 50 minuter
Portioner: 4 portioner (32-40 bitar)
Ingredienser:
250 g sushiris
4 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk salt
400 g kyckling
2 msk japansk soya
Rapsolja till stekning
1 st noriark
Gör såhär:
Tips! Använd våta händer när du formar nigiri-sushin - då klibbar det inte lika mycket.
Förvaring: Sushin kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Johannas favorit av sushisorterna.
1 st noriark
Gör såhär:
- Koka och förbered sushiriset enligt instruktionerna här.
- Skär kycklingen i tunna skivor.
- Marinera kycklingen i soya.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja.
- Stek kycklingen.
- Forma avlånga nigiri-sushi av riset.
- Skär noriarken med en vass kniv i 1 cm breda strimlor.
- Montera ihop nigiri-sushin enligt följande; lägg en bit kyckling på den avlånga risbollen och bind en strimla nori runt sushin. Fäst med vatten.
- Låt sushin stå en liten stund i kylskåp innan servering.
Tips! Använd våta händer när du formar nigiri-sushin - då klibbar det inte lika mycket.
Förvaring: Sushin kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Johannas favorit av sushisorterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar