söndag 4 januari 2015

Bakad potatis


Bakad potatis görs lätt i mikrovågsugn och går att variera i det oändliga med olika röror.

Tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st bakpotatisar à ca. 300 g

Gör så här:
  1. Borsta potatisarna noggrant.
  2. Stick potatisarna några gånger med provsticka.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsform som får plats i din mikrovågsugn.
  4. Baka potatisarna på högsta effekt (750 W) i ca. 30 minuter. Känn med provsticka - de ska vara helt mjuka. Vänd potatisarna efter halva tiden.
  5. Skär ett kors i mitten av varje potatis. Kläm på nedre delen av potatisarna från alla sidor samtidigt så att potatisen "öppnar sig".
  6. Fyll potatisarna med smör eller valfri röra, t.ex. skagenröra eller kycklingröra.
Servering: Servera den bakade potatisen fylld med en god röra eller klicka i smör och servera som vanlig potatis, fast lika lyxigare.

Tips! Tiden förkortas om potatisarna är mindre eller färre och tvärtom ökar tiden med större och fler potatisar.

Förvaring: Den bakade potatisen är godast nygjord men rester kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.

Omdömen: Alla tycker att det här är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar