Den här broccolisoppan brukade min mormor ofta göra och jag och min lillasyster är helt förälskade i den.
Tid: 45 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
600 g potatis
500 g broccoli
2 st stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
eller rapsolja
3 st grönsaksbuljongtärningar
1,4 liter vatten
3 dl crème fraiche
eller vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Vitlökspulver
Gör så här:
- Skala och tärna potatisen.
- Skär bort den grövsta stammen på broccolin och bryt den i mindre buketter.
- Hetta upp en stor kastrull med olivolja.
- Vänd ner potatisen och broccolin.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i kastrullen.
- Fräs hastigt utan att det får färg - rör om hela tiden.
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljong.
- Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca. 25 minuter.
- Mixa soppan slät i värmetålig mixer eller med stavmixer.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och klicka i crème fraiche.
- Smaka av med salt och kryddor.
- Värm soppan på spisen till önskad temperatur.
Servering: Servera soppan med mjukt bröd.
Tips! Den här soppan är full av viktiga näringsämnen och passar utmärkt att äta en mörk vinterdag.
Förvaring: Soppan kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tyckte mycket om soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar