Vitlökssmör är gott till mycket, framför allt till nygrillad kött och till oxfilé provencale. Skiva upp smöret till servering.
Tid: 10 minuter + en timme i kylskåp
Portioner: ca. 100 g smör
Ingredienser:
100 g normalsaltat smör
2 st vitlöksklyftor
1 tsk finhackad persilja
Gör så här:
- Riv smöret med rivjärn ner i en bunke.
- Pressa ner vitlök och blanda runt med en sked så att vitlöken blir jämnt fördelad.
- Forma smöret till en rulle som du rullar i persilja.
- Slå in smöret i plastfolie och låt stå i kylskåp minst en timme, gärna längre.
- Skär upp i skivor till servering.
Servering: Servera till oxfilé provencale eller något annat gott.
Tips! Om man vill kan man blanda ner persiljan direkt eller utesluta den helt.
Förvaring: Förvara i kylskåp där det håller upp till en vecka.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte mycket om det till oxfilé provencale.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar