Pasta carbonara är en italiensk pastarätt. Pasta alla carbonara som rätten egentligen heter, betyder kolarhustruns pasta och kommer av den grovmalda svartpepparn som strös på innan servering.
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
400 g färsk pasta
280 g bacon
4 st ägg
1 dl vispgrädde
75 g parmesan
75 g pecorino
1 st vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Olivolja
Garnering:
Parmesanost
Grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Klipp eller skär bacon i bitar.
- Hetta upp en stekpanna och stek baconet krispigt.
- Lägg över baconet på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs vitlöken utan att den får färg.
- Vispa sönder äggen.
- Vispa ner grädde, den stekta vitlöken och riv ner osten.
- Vänd ner pasta och bacon i stekpannan och rör om väl.
- Häll över äggblandningen och rör om på låg temperatur i 30 sekunder. Äggen ska stelna tillräckligt för att ge en krämig konsistens utan att den blir klumpig.
- Häll upp pastan i en stor serveringsskål. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.
Servering: Gröna ärtor.
Tips! Lägg upp carbonaran på tallrikar och toppa med en äggula på varje tallrik.
Förvaring: Pasta carbonara är en rätt som bör ätas direkt.
Omdömen: Alla tyckte om carbonaran. Mamma som önskat rätten var riktigt nöjd.
Tips! Lägg upp carbonaran på tallrikar och toppa med en äggula på varje tallrik.
Förvaring: Pasta carbonara är en rätt som bör ätas direkt.
Omdömen: Alla tyckte om carbonaran. Mamma som önskat rätten var riktigt nöjd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar