Den här vitlöksmarinerade kycklingen passar lika bar till vardags som till en lite lyxigare middag.
Tid: En timme
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 st utbankade kycklingfiléer à 125 g
0,5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
1 msk finhackad persilja
Havssalt
Gör så här:
- Häll olivoljan i en skål.
- Pressa ner vitlök och citronsaft.
- Rör ner persilja och salt.
- Lägg kycklingfiléerna i en djup tallrik.
- Pensla kycklingfiléerna med marinaden och häll över resterande marinad över kycklingen.
- Täck kycklingen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 30 minuter.
- Hetta upp en grillpanna (inget matfett behövs då marinaden innehåller olivolja).
- Stek kycklingen på medelhög värme. Vänd när kycklingen fått fina grillränder och fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt, sammanlagt ca 15 minuter.
- Låt kycklingen vila några minuter i stekpannan innan servering.
Servering: Servera kycklingen med pommes frites eller bulgur och en fräsch sallad.
Tips! Kycklingen kan med fördel förberedas. Ställ då den marinerade kycklingen i kylskåp och ta fram 30 minuter innan stekning.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte riktigt mycket om kycklingen, min lillasyster tyckte det var okej.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar