Sticky ribs är en amerikansk rätt och är precis vad det låter som - kladdiga revbensspjäll. Revbensspjällen tillagas på låg temperatur i flera timmar vilket gör dem oerhört möra.
Tid: 4 timmar
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
1,2 kg revbensspjäll
Glaze:
3 st vitlöksklyftor
½ rödlök
3 dl ketchup
1,5 dl vatten
1 dl sweet chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk oxfond
1,5 msk chilisås
1 msk kinesisk soya
2 msk farinsocker
1 msk rårörsocker
2 tsk mald ingefära
2 tsk rökt paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt
Gör så här:
- Ta fram revbensspjällen en halvtimme innan så att det blir rumstempererat.
- Sätt på ugnen på 125 grader C.
- Skala och hacka rödlök och vitlök riktigt fint.
- Blanda alla ingredienser till glazen i en stekpanna.
- Låt koka upp och småkoka i ca. 15 minuter tills glazen mörknat något och blivit tjockare.
- Skär revbensspjällen längs benet till "köttklubbor".
- Lägg revbensspjällen i en långpanna (den behöver inte smörjas).
- Pensla köttet med en del av glazen.
- Tillaga köttet mitt i ugnen i ca. 3,5 timme. Pensla med mer glaze varje halvtimme. Köttet är färdigt när det är mört och släpper från benet.
Servering: Servera revbensspjällen delvis inlindade i aluminiumfolie (att hålla i). Ät med klyftpotatis eller potatissallad.
Tips! Gör gärna egen sweet chilisås!
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte det var jättegott. Pappa tyckte det var riktigt gott. Min lillasyster var mer tveksam men tyckte nog det var ganska gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar