Cannelloni med kyckling är en finare benämning på pastarullar med kycklingröra. Med andra ord riktigt gott!
Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
Kycklingröra:
2 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
50 g bladspenat
200 g konserverade kantareller
1 tsk timjan
250 g grillad kyckling (rensad)
4 dl crème fraiche
Salt
Rapsolja till stekning
Bechamelsås:
140 g smör
1,4 dl vetemjöl
1,4 liter mjölk
Spad från kantarellerna
2 dl riven parmesan
1-2 krm mald muskot
Salt
Vitpeppar
8 st färska lasagneplattor
2 dl parmesan
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader C.
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med matfett.
- Fräs lök, timjan. kantareller och spenat tills spenaten krympt och löken mjuknat.
- Tärna kycklingen.
- Ta stekpannan från plattan och rör ner kycklingen och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Gör bechamelsåsen enligt instruktionerna här. Vispa ner kantarellspadet samtidigt som mjölken och smaka av med timjan.
- Lägg en klick kycklingröra på varje lasagneplatta och rulla ihop.
- Lägg rullarna i en ugnssäker form.
- Häll över bechamelsåsen över cannellonin.
- Strö över parmesan.
- Gratinera mitt i ugnen 25-35 minuter.
Servering: Servera med en stor sallad.
Tips! Tycker inte alla om kantareller kan de uteslutas ur röran och senare läggas i bara några av rullarna.
Förvaring: Rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.
Omdömen: Alla tycker det var gott. Mamma och pappa tyckte att det var lite lyxigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar