Skagenröra är vanlig sommarmat i Sverige och som född på Västkusten och skaldjursälskare är det här en av mina favoritröror.
Tid: 15 minuter + tid för smakerna att sätta sig
Portioner: 4 st bakade potatisar
Ingredienser:
250 g skalade räkor (1 kg oskalade)
2 msk finhackad rödlök
1,25 dl äkta majonnäs
1,5 dl crème fraiche
40 g stenbitsrom, storkornig
2 msk finhackad dill
1-2 tsk pressad citron
1-2 krm salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Hacka räkorna ganska fint.
- Skala och finhacka löken.
- Blanda räkor, rödlök, majonnäs, crème fraiche, rom och dill.
- Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Låt stå i kylskåp några timmar för smakernas skull.
Servering: Servera i mini-krustader eller till bakad potatis.
Tips! Anpassa mängden salt efter syftet med rätten; röran klarar av mer salt om den ska ätas till bakad potatis än om den ska användas till krustader.
Förvaring: Förvara lufttätt i kylskåp där den håller upp till en vecka.
Omdömen: Jag, pappa och mamma tyckte mycket om den. Var försiktig med saltet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar