Den här ljuvliga bechamelsåsen med parmesan passar utmärkt till lasagne och går att variera i det oändliga.
Tid: 15-20 minuter
Portioner: Lasagne för 6 personer
Ingredienser:
140 g smör
1,4 dl vetemjöl
1,4 liter mjölk
1 dl grädde
2 dl riven parmesansost
1-2 krm mald muskotnöt
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
- Smält smöret i en stor kastrull tills det börjar bubbla.
- Vispa ner mjölet.
- Ta kastrullen från plattan och vispa kraftigt ner en del av mjölken.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa ner resten av mjölken samt grädden.
- Låt såsen koka utan lock till önskad tjocklek 5-10 minuter.
- Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Servering: Använd i lasagne, cannelloni eller något helt annat.
Tips! Använd din fantasi och byt ut kryddor eller delar av mjölken mot någon smaksättare!
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp men kan då behöva spädas med mjölk.
Omdömen: En riktig fullträff!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar