Tomatsalsa är en het röra som passar utmärkt till rött kött. Kombon med tomatsalsa och en kall sås baserad på mejeriprodukter är ljuvlig.
Tid: 10 minuter + 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
250 g plommontomater
½ st (50 g) röd lök
1 tsk finhackad röd chilipeppar
½ tsk torkad bladkoriander
Olivolja
Pressad lime
Flingsalt
Gör så här:
- Tärna tomat, lök och chilipeppar fint. Undvik chilifruktens kärnor som är extra starka.
- Blanda tomat, lök, chili och koriander.
- Droppa i lite olivolja och smaka av med pressad lime och salt.
- Låt röran stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan servering.
Servering: Servera röran till rött kött, gärna tillsammans med en kall sås baserad på mejeriprodukter.
Tips! För en annorlunda och lite mildare salsa kan man blanda ner tärnad gurka.
Förvaring: Röran kan förvaras upp emot en timme i rumstemperatur men bör sedan förvaras i kylskåp. Ta fram en stund innan servering.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om tomatsalsan. Mycket gott till stekt/grillad fläskytterfilé.
Förvaring: Röran kan förvaras upp emot en timme i rumstemperatur men bör sedan förvaras i kylskåp. Ta fram en stund innan servering.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om tomatsalsan. Mycket gott till stekt/grillad fläskytterfilé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar