Fiskburgare är ett oerhört gott sätt att få i sig nyttig fisk.
Tid: 45 minuter
Portioner: 8 st burgare
Ingredienser:
600 g vit fisk
½ gul lök
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Ströbröd
Panko (asiatiskt ströbröd)
Smör
Gör så här:
- Halvtina fisken om du använder fryst fisk. Skär fisken i några bitar.
- Skala löken och skär den i några klyftor.
- Mixa fisk, ägg, lök och kryddor i matberedare till en ganska slät smet.
- Blanda en del ströbröd med två delar panko i en djup tallrik.
- Forma den lösa färsen med våta händer till bollar.
- Lägg bollen i paneringen och tryck till till en lagom tjock burgare.
- Lägg upp burgarna på en skärbräda.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Stek burgarna gyllene och genomstekta 10-15 minuter. Vänd några gånger.
Servering: Servera fiskburgarna med hamburgerbröd, en god örtsås och grönsaker.
Tips! Servera med en örtsås gjord på crème fraiche, majonnäs, dill, persilja, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt.
Förvaring: Fiskburgarna är godast nygjorda då de fortfarande är lite krispiga men rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.
Omdömen: Alla tycker mycket om fiskburgarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar