torsdag 1 januari 2015

Pappas chokladmousse


Pappas choklad mousse är len med en ljuvlig smak av choklad och nougat. Inslaget av nougat var något pappa kom på och nu är det ett måste varje gång.

Tid: 25 minuter + minst en timme i kylskåp
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
75 g mörk choklad (ca. 54 %)
50 g nougat
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
ev. 1 msk whiskey

Garnering: Bär

Gör så här:
  1. Vispa grädden ganska fast men inte för tjock.
  2. Separera äggen och lägg äggulorna i en skål.
  3. Finhacka chokladen.
  4. Smält choklad och nougat över vattenbad. Ta från vattenbadet när ungefär 2/3 smält och låt resten smälta under omrörning.
  5. Vänd ner en äggula i taget - chokladen får inte ha en temperatur över 65 grader när äggulorna vänds ner, då koagulerar (stelnar) gulan.
  6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
  7. Fördela moussen i portionsglas och låt moussen sätta sig i kylskåp några timmar.
  8. Dekorera med bär och fantasi.
Servering: Servera som efterrätt.

Tips! Chokladdekorationerna gör du lätt genom att ringla smält choklad på smörpapper med hjälp av en sked. Låt stelna i kylskåp och ta försiktigt loss dem vid dekorering.

Förvaring: Chokladmoussen klarar sig fint några timmar i kylskåp.

Omdömen: Alla ÄLSKAR pappas chokladmousse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar