Pappas choklad mousse är len med en ljuvlig smak av choklad och nougat. Inslaget av nougat var något pappa kom på och nu är det ett måste varje gång.
Tid: 25 minuter + minst en timme i kylskåp
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
75 g mörk choklad (ca. 54 %)
50 g nougat
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
ev. 1 msk whiskey
Garnering: Bär
Gör så här:
- Vispa grädden ganska fast men inte för tjock.
- Separera äggen och lägg äggulorna i en skål.
- Finhacka chokladen.
- Smält choklad och nougat över vattenbad. Ta från vattenbadet när ungefär 2/3 smält och låt resten smälta under omrörning.
- Vänd ner en äggula i taget - chokladen får inte ha en temperatur över 65 grader när äggulorna vänds ner, då koagulerar (stelnar) gulan.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
- Fördela moussen i portionsglas och låt moussen sätta sig i kylskåp några timmar.
- Dekorera med bär och fantasi.
Servering: Servera som efterrätt.
Tips! Chokladdekorationerna gör du lätt genom att ringla smält choklad på smörpapper med hjälp av en sked. Låt stelna i kylskåp och ta försiktigt loss dem vid dekorering.
Förvaring: Chokladmoussen klarar sig fint några timmar i kylskåp.
Omdömen: Alla ÄLSKAR pappas chokladmousse.
Tips! Chokladdekorationerna gör du lätt genom att ringla smält choklad på smörpapper med hjälp av en sked. Låt stelna i kylskåp och ta försiktigt loss dem vid dekorering.
Förvaring: Chokladmoussen klarar sig fint några timmar i kylskåp.
Omdömen: Alla ÄLSKAR pappas chokladmousse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar