Tid: 15 minuter
Portioner: 3 dl
Ingredienser:
2 dl havregryn
0,75 dl sötmandel
1 msk pumpafrön
2 msk torkade tranbär
4 msk äppeljuice
Gör så här:
- Grovhacka mandeln.
- Hetta upp en stekpanna och torrosta havregryn, mandel och pumpafrön tills det börjar knäppa i pumpafrönen.
- Skär tranbären i mindre bitar och rör ner i stekpannan.
- Häll över lite äppeljuice i taget och rör om.
- Rosta färdigt på medellåg värme tills granolan torkat.
- Bred ut granolan på en plåt och låt kallna. Häll upp i en glasburk eller ät direkt.
Servering: Supergott att toppa på fil eller yoghurt.
Tips! Vill man göra stora mängder kan man göra granolan i en långpannan i ugnen.
Förvaring: Förvara granolan i en tätslutande burk där den bör hålla minst två veckor.
Omdömen: Jag tycker oerhört mycket om den här granolan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar