Tid: 1 timme + mist 1 timme för knäckfudgen att stelna
Portioner: 70 st
Ingredienser:
2 dl strösocker2 dl ljus sirap2 dl vispgrädde 1/2 krm salt1 msk smör 1 dl sötmandel
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser förutom mandeln i en stor tjockbottnad kastrull.
- Koka smeten på medelhög värme tills den är 130 grader C. Rör om då och då.
- Grovhacka under tiden mandeln.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mandeln.
- Fortsätt att röra tills smeten tjocknat något och den blivit ljusare.
- Häll upp smeten i knäckformar.
- Låt knäckfudgen stelna i rumstemperatur minst en timme.
Servering: Äts som julgodis!
Tips! Om smeten tjocknar för mycket när du fyller på formarna kan du snabbt värma den på hög värme tills den blir lösare.
Förvaring: Förvara lufttätt i rumstemperatur. Hållbarhet: 3 månader.
Omdömen: Jag fullkomligt ÄLSKAR dessa och det gjorde också min lillasyster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar