Biff stroganoff serveras till nykokt ris, en grönsallad och ev. rödvinbärsgelé. |
Biff stroganoff av lövbiff är ett gott alternativ till korv stroganoff. Det går snabbt att laga och innehåller få ingredienser.
Tid: ca. 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
600 g lövbiff
1 gul lök
Salt
Vitpeppar
2 msk tomatpuré
ca. 1 tsk saft från en pressad citron
2-3 dl matlagningsgrädde
Rapsolja (eller annat matfett) till stekning
Gör såhär:
- Skär lövbiff i strimlor.
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja.
- Bryn den strimlade lövbiffen och den hackade löken i stekpannan. Salta och peppra.
- Blanda ner tomatpuré och citronsaft. Späd med 2-3 dl matlagningsgrädde.
- Efterstek i 10-15 minuter under lock.
- Smaka av och tillsätt ev. mer av någon utav smaksättarna.
Servering: Serveras med nykokt ris, en grönsallad och ev. rödvinbärsgelé.
Tips! Det passar att sätta på riset ungefär samtidigt som lövbiffen och löken bryns i stekpannan.
Det går även bra att ersätta lövbiffen med fransyska.
Om någon inte uppskattar lökbitarna kan man riva löken istället för att hacka den.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Både jag och min lillasyster tyckte det var gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar