söndag 19 oktober 2014

Biff stroganoff

Biff stroganoff serveras till nykokt ris, en grönsallad och ev. rödvinbärsgelé.

Biff stroganoff av lövbiff är ett gott alternativ till korv stroganoff. Det går snabbt att laga och innehåller få ingredienser.

Tid: ca. 30 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
600 g lövbiff
1 gul lök
Salt
Vitpeppar
2 msk tomatpuré
ca. 1 tsk saft från en pressad citron
2-3 dl matlagningsgrädde
Rapsolja (eller annat matfett) till stekning

Gör såhär:

  1. Skär lövbiff i strimlor.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja.
  4. Bryn den strimlade lövbiffen och den hackade löken i stekpannan. Salta och peppra.
  5. Blanda ner tomatpuré och citronsaft. Späd med 2-3 dl matlagningsgrädde.
  6. Efterstek i 10-15 minuter under lock.
  7. Smaka av och tillsätt ev. mer av någon utav smaksättarna.
Servering: Serveras med nykokt ris, en grönsallad och ev. rödvinbärsgelé.

Tips! Det passar att sätta på riset ungefär samtidigt som lövbiffen och löken bryns i stekpannan.

Det går även bra att ersätta lövbiffen med fransyska.

Om någon inte uppskattar lökbitarna kan man riva löken istället för att hacka den.

Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.

Omdömen: Både jag och min lillasyster tyckte det var gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar