Den här viltgrytan på kyckling får sina goda vilda smaker från enbär, timjan och svartvinbärssaft. Det underbara receptet kommer från min farmor.
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer (ca. 700 g)
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1,5 hönsbuljongtärning
7 st torkade enbär
1 msk kinesiskt soya
1,5 tsk torkad timjan
eller 1 msk finhackad färsk timjan
Malen svartpeppar
4 tsk maizena
Matfett till stekning
ev. färsk timjan till garnering
Gör såhär:
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med matfett.
- Bryn kycklingen runtom på hög värme. Ställ stekpannan åt sidan.
- Mortla enbären ganska fint.
- Koka upp saft, vatten, crème fraiche, hönsbuljong, mortlade enbär, soya och timjan i en kastrull.
- Lägg i kycklingen och låt koka under lock i 5-10 minuter. Kycklingen ska vara genomlagad.
- Smaka av med peppar.
- Rör ut maizenan med lite kallt vatten.
- Häll i redningen i grytan och låt koka upp och koka till önskad konsistens.
- Garnera eventuellt med färsk timjan.
Servering: Servera med kokt pressad potatis och en grönsallad.
Tips! Den här rätten passar utmärkt på hösten!
Förvaring: Rester kan förvaras inplastade i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar