måndag 27 oktober 2014

Salladsblandning med fetaost


En salladsblandning med fetaost ger en ny dimension till den vanliga blandsalladen. En favorit vi får i skolan som min lillasyster ville ha.

Tid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
75 g ruccolamix i påse (ruccola, babyspenat och röd mangold)
150 g fetaost
Olivolja extra vergine
Flingsalt

Gör såhär:
  1. Skär fetaosten i centimeterstora kuber.
  2. Blanda ruccolamixen och fetaost i en salladsskål. Om det finns vätska i fetaostpaketet kan du hälla i den i salladen.
  3. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rör om.
Servering: Den här salladen passar till det mesta men kanske bäst till nötkött och kyckling.

Tips! Hittar du inte salladsblandningen kan du köpa lite av varje salladssort istället.

Förvaring: Salladen bör serveras direkt.

Omdömen: Alla tyckte om salladen även om fetaost inte är pappas favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar