Färskost med citronsmak är lite ovanligt men en väldigt lyckad kombo. Den här varianten har en mild men frisk smak.
Tid: ca. 4 timmar (varav 20 minuter arbete)
Portioner: ca. 2,5 dl färskost
Ingredienser:
5 dl filmjölk (jag använder mellanfil)
1,5 dl gräddfil
1 citron (zesten)
Salt
Gör såhär:
- Tillaga färskosten enligt grundreceptet här.
- Tvätta citronen noggrant.
- Riv ner zesten (det gula skalet) i färskosten.
- Smaka av med salt och lägg färskosten i en fin serveringsskål.
Servering: Bre färskosten på salta kex eller smörgåsar.
Tips: Vill du ha en syrligare smak kan du ta skalet av två citroner. Det går att använda citronsaften med färskosten riskerar då att bli rinnig.
Förvaring: Förvara färskosten väl inplastad i kylskåp i en vecka.
Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte mycket om färskosten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar