Den här korvgrytan med rotfrukter passar utmärkt på hösten med sina fina färger och mustiga lukt.
Tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
400 g falukorv
8 st potatisar
2 st morötter
2 st palsternackor
½ liten kålrot
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st purjolök
Gör såhär:
- Skala och skär potatisen, morötterna, palsternackorna och kålroten i ungefär lika stora bitar.
- Koka upp vattnet och buljongen i en stor kastrull eller gryta.
- Lägg ner de skurna rotfrukterna.
- Låt koka under lock i 10-15 minuter.
- Skölj under tiden purjolöken och skär i skivor.
- Skär korven i mindre bitar.
- Lägg i purjolöken och korven i kastrullen.
- Låt koka under lock i ca. 5 minuter till eller tills allt är genommjukt (det brukar ta lite längre tid än 5 minuter).
Servering: Servera ev. med senap.
Tips! Mängderna går att variera lite beroende på vad man har hemma.
Förvaring: Rester förvaras inplastat i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om grytan. Min lillasyster tyckte också om den men tyckte det var för mycket rotfrukter (hon skulle föredragit större del potatis och korv).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar