Det är receptet på min mammas köttfärssås är den godaste köttfärssås jag vet.
Tid: 25 minuter
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
1 st gul lök
700 g nötfärs
1 st köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré, delikatesskryddad
1 msk vetemjöl
3-5 dl vatten
1 st stor vitlöksklyfta
1 msk ketchup
Salt
Vitpeppar
Gör såhär:
- Skala och riv gullöken.
- Hetta upp en stor kastrull med lite rapsolja.
- Bryn löken.
- Lägg i köttfärsen och bryn den tillsammans med löken.
- Blanda ner buljongtärningen, tomatpuré och vetemjöl.
- Tillsätt vatten, börja med lite mindre och tillsätt mer om det är för tjockt.
- Skala och pressa ner vitlöksklyftan.
- Låt köttfärssåsen puttra under lock i 10 minuter.
- Tillsätt ketchup för färgen och smak.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering: Servera med en grönsallad, riven parmesan och ev. ketchup.
Tips! Blanda ner 1/2 dl crème fraiche för en lite tjockare och lyxigare variant.
Förvaring: Köttfärssåsen kan förvaras i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om den här köttfärssåsen!
Förvaring: Köttfärssåsen kan förvaras i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om den här köttfärssåsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar