20 g smör
drygt 1 msk vetemjöl
Spad från torsken
Spad från torsken
4-5 dl vatten
Salt
Vitpeppar
ev. 1 msk finhackad dill
ev. 1 msk finhackad dill
Gör såhär:
- Lägg äggen i en kastrull och fyll med vatten så att det täcker äggen.
- Koka äggen livligt i ca. 8 minuter.
- Häll av vattnet och häll på nytt kallt vatten. Låt svalna.
- Skala äggen och hacka dem (ev. i en äggdelare).
- Hetta upp en kastrull och klicka i smöret. Låt bubbla.
- Strö över vetemjöl under vispning.
- Fortsätt vispa och häll i fiskspadet.
- Häll sedan i den mindre mängden vatten under vispning.
- Tillsätt äggen och använd härifrån endast en sked till omrörning.
- Låt såsen puttra i 5 minuter.
- Krydda med salt och peppar. Blanda ner dill.
- Tillsätt eventuellt mer vatten (för en tunnare sås) eller mer mjöl (för en tjockare sås).
- Låt såsen koka upp på nytt.
Servering: Servera till den kokta torsken, kokt potatis och en grönsallad.
Tips! Den här såsen passar också utmärkt till andra sorters fisk.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Jag älskar den här såsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar