Man kan tina och tillaga ärtor på olika sätt och jag har provat långt ifrån alla men här är i alla fall hur jag "tillagar" frysta ärtor.
Tid: <5 minuter
Ingredienser:
Styckfrysta ärtor, t.ex. Findus svenska ärtor
Vatten
Salt
Gör såhär:
- Häll upp önskad mängd frysta ärtor i en skål.
- Tillsätt en skvätt kallt eller ljummet vatten.
- Tina ärtorna i micro på upptiningsfunktionen för grönsaker. Jag brukar tycka att de behöver tinas en stund till på upptiningsläge.
- När ärtorna är nästan helt upptinade värmer jag ärtorna på full effekt i 1/2-1 minuter beroende på hur mycket ärtor det är.
- Häll av vattnet.
- Salta ärtorna och rör om.
Servering: Serveras till det mesta, extra gott till stekt citronkryddad lax och grillkryddad kycklinggryta.
Tips! Ärtorna är goda att blanda i en vanlig grönsallad eller i kycklingsallad.
Förvaring: Förvaras inplastade i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Jag och mina föräldrar tycker mycket om ärtorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar