torsdag 30 oktober 2014

Färskost med vitlökssmak


Färskost med vitlökssmak är en klassiker med rätta. Finhackad persilja ger både god smak och fin färg.

Tid: 4 timmar (varav 20 minuter arbete)
Portioner: ca. 2,5 dl färskost

Ingredienser:
5 dl filmjölk (jag använder mellanfil)
1,5 dl gräddfil
1 st stor vitlöksklyfta
1 tsk finhackad persilja
Salt

Gör såhär:
  1. Tillaga färskosten enligt grundreceptet här.
  2. Skala och pressa ner vitlöken i färskosten.
  3. Blanda ner persilja.
  4. Smaka av med salt, tänk på att smakerna mognar av att färskosten får stå några timmar.
Servering: Bre färskosten på salta kex eller på smörgåsen - vitlökssmaken passar extra bra till grövre bröd.

Tips! Har du inte persilja hemma går det bra att ersätta med annat kryddgrönt eller att utesluta helt.

Förvaring: Förvara färskosten väl inplastad i kylskåp upp emot en vecka.

Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte det var jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar