Färskost med vitlökssmak är en klassiker med rätta. Finhackad persilja ger både god smak och fin färg.
Tid: 4 timmar (varav 20 minuter arbete)
Portioner: ca. 2,5 dl färskost
Ingredienser:
5 dl filmjölk (jag använder mellanfil)
1,5 dl gräddfil
1 st stor vitlöksklyfta
1 tsk finhackad persilja
Salt
Gör såhär:
- Tillaga färskosten enligt grundreceptet här.
- Skala och pressa ner vitlöken i färskosten.
- Blanda ner persilja.
- Smaka av med salt, tänk på att smakerna mognar av att färskosten får stå några timmar.
Servering: Bre färskosten på salta kex eller på smörgåsen - vitlökssmaken passar extra bra till grövre bröd.
Tips! Har du inte persilja hemma går det bra att ersätta med annat kryddgrönt eller att utesluta helt.
Förvaring: Förvara färskosten väl inplastad i kylskåp upp emot en vecka.
Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte det var jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar