Matmuffins är inte alls lika söta som vanliga muffins men är lika praktiska att ta med. Perfekt picknickmat!
Tid: 35 minuter varav 10 minuter arbete
Portioner: 4 portioner (8 st stora muffinsar)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg
0,5 dl olivolja extra vergine
1,5 dl filmjölk (mellan)
100 g fetaost
50 g salami milano
Basilika eller persilja
0,5 dl soltorkade tomater
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader C.
- Förbered en plåt eller muffinsplåt med 8 st stora muffinsformar.
- Blanda alla torringredienser väl i en skål.
- Knäck i äggen och häll i filmjölken.
- Vispa till en smet med elvisp.
- Vispa ner olivoljan.
- Skär fetaosten i 1 centimeter stora kuber.
- Skär salamin i mindre bitar.
- Finhacka basilikan.
- Vänd ner fetaost, salami och basilika i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll dem till ca. 3/4.
- Tryck ner de soltorkade tomaterna i muffinsarna.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. De ska vara helt torra när du sticker in en provsticka och ha en lätt gyllene färg.
- Garnera eventuellt med basilika.
- Låt muffinsarna svalna något på galler innan servering.
Servering: Serveras med en stor grönsallad.
Tips! Min lillasyster tycker inte om soltorkade tomater och därför sticker vi ner dem i våra muffinsar. Tycker alla du ska servera om soltorkade tomater kan du ha i dem direkt i smeten och dessutom ha med lite av oljan som tomaterna ligger i.
Förvaring: Muffinsarna kan förvaras i kylskåp i 3-4 dagar men riskerar att bli lite degiga. De kan också frysas in och håller då minst en månad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar