Smörstekta kantareller är en riktig delikatess - och enkelt att göra.
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
Färska kantareller
Smör
Salt
Malen vitpeppar
Gör såhär:
- Rensa kantarellerna och dela dem eventuellt i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Stek till vätskan försvinner.
- Klicka i smör och stek kantarellerna i 5 minuter.
- Salta och peppra.
Servering: Servera de smörstekta kantarellerna på knäckebröd eller varför inte rostat bröd. Smörstekta kantareller är också gott som tillbehör till fläsk och nötkött.
Tips! Passa på under den korta tid som det finns kantareller under sensommaren - det är verkligen skogens guld.
Förvaring: De kommer att ta slut...
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om smörstekta kantareller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar