Chokladcupcakes är riktigt populära här hemma och passar kanske extra bra med en söt smörkräm som frosting.
Tid: 35 minuter (varav 20 minuter arbete)
Portioner: 40 st minicupcakes
Ingredienser:
125 g osaltat smör (rumstempererat)
1 dl strösocker
1 st ägg
2 dl mjölk
0,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Skär smöret i centimeterstora kuber. Låt bli ordentligt mjukt och rumstempererat.
- Sätt på ugnen på 180 grader C. Förbered en plåt eller muffinsplåt med muffinsformar.
- Vispa smöret mjukt med elvisp.
- Vispa ner strösockret och vispa sedan smöret riktigt vitt och fluffigt - det tar minst 5 minuter.
- Vispa i ägget.
- Blanda ut kakaon i lite av mjölken och tillsätt sedan all mjölk.
- Vispa ner blandningen i smeten. Det gör inget om smeten ser lite grynig ut.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål.
- Vänd försiktigt ner torringredienserna i smeten med en slickepott - smeten ska bara precis gå ihop.
- Fyll muffinsformarna till hälften med smet.
- Grädda dina cupcakes på 180 grader C mitt i ugnen i 15 minuter för minicupcakes och 25 minuter för normalstora. Provstickan ska vara alldeles torr.
- Låt dina cupcakes kallna helt på galler innan de garneras.
Tips! Värm eventuellt mjölken innan den blandas ut i kakaon då kakao löser sig bättre i varm vätska.
Förvaring: Förvara dina dekorerade cupcakes i kylskåp i upp till en vecka. Ta fram en stund innan servering.
Omdömen: Alla tyckte om dem - men mest min lillasyster! Minicupcakes är en populär storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar