Tid: 30 minuter
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
600 g kalvfärs
1,5 tsk salt
Malen svartpeppar
Malen vitpeppar
6 st äggulor
3 dl vispgrädde
Rikligt med persilja
Smör till stekning och servering
Gör såhär:
- Blanda ihop färsen och kryddorna.
- Rör i äggulorna en i taget med träslev och tillsätt grädden emellanåt.
- Klipp eller hacka persiljan.
- Blanda ner persiljan i färsen och smaka av med kryddorna.
- Hetta upp en stekpanna med rejält med smör.
- Klicka i smeten (den är ganska lös) direkt i stekpannan till 6 st tjocka biffar.
- Stek wallenbergarna på medelhög värme i 10-20 minuter tills de är genomstekta och är vackert guldbruna.
- Bryn smör och häll på innan servering, ev. klicka istället en klick smör på varje wallenbergare precis innan servering.
Servering: Servera med smöret, potatismos, lingonsylt och ärtor.
Tips! Smeten går att förbereda några timmar till och med steg 4. Förvara smeten inplastad i kylskåp och ta fram precis innan tillagning.
Förvaring: Rester kan förvaras inplastade i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Hela familjen tycker mycket om de här wallenbergarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar